Početak Grafičke usluge

Grafičke usluge

E-mail Ispis PDF

GRAFIČKI DIZAJN

je vrsta primjenjene umjetnosti koja uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije i tiska, kako bi se vizualnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informiranja ili educiranja. Grafički dizajn poruku mora oblikovati tako da bude razumljiva i prepoznatljiva ciljnoj publici. Dizajn je upravo ono što stvara prvi dojam na vaše klijente, partnere i buduće potencijalne kupce. Bilo da ste upravo otvorili poduzeće ili obrt, pa vam je potreban vizualni identitet ili želite redizajnirati svoje postojeće tiskane materijale, ovdje smo da vam u tome pomognemo. U suradnji s vašim zahtjevima i mogućnostima izraditi ćemo Vaš kompletan vizualni identitet. Kreiramo zaštitne znakove i logotipove te grafička rješenja za razne tiskane materijale kao što su vizitkarte, memorandumi, kuverte, blokovi, leci, brošure, mape, naljepnice, razglednice, etikete, kutije, panoi, zastave, privjesci, web stranice i dr.

GRAFIČKA PRIPREMA

Podrazumjeva niz stručnih radnji pomoću kojih dizajnerska rješenja dovodimo do konačnog tiskanog proizvoda. Priprema je vrlo važan i odgovoran segment grafičkog posla. Da bi se kvalitetno obavila, potrebno je znanje i iskustvo o svim tehnikama tiska i dorade proizvoda kao i poznavanje karakteristika materija od kojih se proizvod izrađuje ili na koji se tiska. Grafička priprema uključuje unos i prijelom teksta, skaniranje i obradu slika, montažu fotografija, a po potrebi i korekture i prijevode teksta za tisak npr. brošura, kataloga, knjiga, letaka, plakata ili nekog drugog tiskanog materijala. Pripremu za tisak radimo nakon grafičkog oblikovanja proizvoda dizajniranih kod nas kao i na osnovu vaših gotovih grafičkih rješenja koje ste nam predali u elektronskom obliku i nakon dogovora s vama o ciljanom proizvodu.

OFFSET TISAK

Offset tisak je tisak gdje se boja transferira sa offsetne ploče na gumeni plašt, a s njega na arak papira. To je indirektni postupak umnožavanja tiskovne forme na tiskovnu podlogu.Offset tisak izrađujemo na kvalitetnim HEILDERBERG strojevima. Zahtjevne poslove odrađujemo na višebojnom offsetnom stroju, gdje nam je najveći otisni format B2 (500x700mm), a maximalna gramatura papira za tisak je 350g. Za offset tisak manjih naklada i za one koje tiskamo u tzv. spotnim bojama, koristimo jednobojni ili dvobojni offsetni stroj pogodan za tisak npr vizitkarti, memoranduma, kuverata, blokova, naljepnica. Najveća prednost offsetnog tiska je vrhunska kvaliteta otiska i vrlo povoljna cijena za veće naklade.

SITOTISAK

je jedna od najstarijih tehnologija tiska. Sitotisak je metoda rada pomoću sita. To je svila napeta na okvir na kojoj je prethodno snimljen željeni motiv. Povlačenjem boje preko svile sitne čestice boje prolaze kroz tiskane površine na željeni predmet i tako ostavljaju otisak zadanog motiva. Boje koje se koriste u sitotisku imaju iznimno dug vijek trajanja i punoću na skoro svim tvrdim materijalima kao sto su plastika, metal, drvo, guma, staklo, keramika i na tkaninama. Najčešće koristimo ovu tehniku za tisak na tekstil kao što su majice, jakne, torbe, ruksaci, platnene vrećice i ostale sl. promotivne artikle. Osim toga radimo i plošni sitotisak na papir i PVC naljepnice kao i na ravne artikle poput rokovnika, mapa i sl. proizvoda.

Ažurirano ( Utorak, 16 Veljača 2010 16:08 )